Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Boss AD-10 Acoustic Preamp akusztikus gitár előfok

Ár:
128.900 Ft
Elérhetőség: Rendelésre, értesítés kérésre
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. szeptember 30.
Gyártó: BOSS
Kisvárda üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Nyíregyháza üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Fejlett funkciók a hang megformálásához, igényes akusztikus gitárosok számára


Bárki, aki erősített akusztikus gitárt használ a színpadon, tudja mekkora kihívás ugyan azt az inspiráló hangzást elérni, amit egy hangszer akusztikus megszólaltatása nyújt. Az AD-10 igazi megoldást kínál erre a régi problémára olyan fejlett képességekkel, melyek gazdag, természetes akusztikus hangzást garantálnak minden előadás szituációban. Valójában az AD-10 egy sokoldalú, kétcsatornás akusztikus Preamp/DI pedál, prémium hangminőséggel, számos funkcióval a hang megformálásához és rugalmas csatlakoztathatósággal. Mindezek mellett beépített Ambience, Chorus és Delay effektekkel is rendelkezik, így nincs szükség a hang külső processzálására sem.

De az AD-10 még ennél is tovább megy, hiszen a BOSS úttörő Acoustic Resonance technológiájával új magaslatokba emeli az akusztikus Preamp koncepciót. A legtöbb pickup rendszerrel szemben ez a fejlett technológia képes tökéletesen reprodukálni a gitártest és húrok komplex rezonanciáit és ezáltal visszaadni azt a kifejező, organikus hangzást, ami annyira élettelivé varázsolja az akusztikus hangzást. Mindezek mellett egy hatékony gerjedésgátló, memóriahelyek saját beállítások tárolásához, egy Looper 80 másodperc felvételidővel, USB audió és sok más is megtalálható a pedálban. Hatékonyságával és egyszerű kezelhetőségével a kompakt AD-10 egy mindent magába foglaló pedál a tökéletes akusztikus hangzás eléréséhez, bármilyen előadás szituációban.

 

Profi Preamp/DI elektroakusztikus gitárokhoz az élő koncerteken és felvételkészítéshez

Az Acoustic Resonance visszaadja a legtöbb pickup rendszerrel elveszített meleg és gazdag rezonanciákat

Négysávos EQ és beállítható mély-vágó szűrő az akusztikus gitárhang optimális megformálásához

Többsávos kompresszor MDP technológiával a dinamika átlátható szabályozásához

Vadonatúj gerjedésgátló funkciók a gerjedés kiszűréséhez a kiegyenlített hangzás megőrzése mellett

Független EQ csatornánként két hangszer csatlakoztatásához vagy több pickup jelének összeolvasztásához

Beépített Ambience, Delay és Chorus effektek több hangszín típussal és beállítható paraméterekkel

Boost funkció változtatható hangszín beállítással

Memória funkció 10 saját beállítás tárolásához

Beépített Looper 80 másodperc felvételidővel

XLR és 6,3mm-es jack aljzatok erősítő rendszer, színpadi monitor és külső effektek csatlakoztatásához

USB audió interfész funkció felvételek készítéséhez és lejátszáshoz számítógéppel

Gyors és pontos beépített hangoló

Kompakt, hordozható kialakítás; tápellátás hálózati adapterrel vagy 6db AA méretű elemmel

Egy csomagban minden, amire szükség van


A fejlett BOSS technológiáknak és minden részletre kiterjedő kivitelezésnek köszönhetően az AD-10 pedállal egy álom válik valóra mindazok számára, akik nem ismernek kompromisszumot a színpadi akusztikus hangzás kapcsán. A hang megformálásához használható rengeteg funkciónak és egyszerű, áttekinthető kezelhetőségnek köszönhetően, bárki pillanatok alatt kitekerheti a tökéletes hangzást. Egy fejlett gerjedésgátló is megtalálható a pedálban, amely minden helyzetben képes megszűntetni a bosszantó gerjedéseket. 10 belső memóriahely áll rendelkezésre a kedvenc beállítások tárolására, különböző hangszerekhez és dalokhoz. Az AD-10 tápellátása hálózati adapterrel vagy elemekkel is történhet, ami hatalmas rugalmasságot jelent minden helyzetben.

Igazi akusztikus hangzás a BOSS Acoustic Resonance technológiájával


Köztudott, hogy a legtöbb színpadi akusztikus gitár piezo pickup-ot használ, amely a húrlábnál helyezkedik el. Igaz, hogy ezek a hangszedők hatékonyan fogják vissza a gerjedéseket, de ugyanakkor sokszor túl keményen, sterilen és ércesen szólnak. Ez annak köszönhető, hogy a húrláb környékén összeszedett hangból hiányoznak hangszertest és húrok rezonanciái, melyek nagyban hozzájárulnak a gitár komplex hangjához. A mágneses pickup-ok és más típusú hangszedő rendszerek sem képesek visszaadni a tökéletes akusztikus hangzást. Természetesn a gitár mikrofonozása szép, természetes eredményhez vezet, de színpadi környezetben nem igazán praktikus megoldás.

Itt jön képbe az AD-10 innovatív Acoustic Resonance funkciója. Ez a kifinomult BOSS technológia valósidőben analizálja a pickup-ról érkező jelet és hozzáadja a hiányzó gitártest és húr rezonanciákat, melyek nélkülözhetetlen elemei a természetes akusztikus hangzásnak. Az AD-10 Acoustic Resonance koncepcója messze túlszárnyalja a korábbi megközelítéseket, még részletesebb jelfeldolgozással, három különböző rezonancia típussal és a hangkarakterisztikák kiegyenlítésével, tökéletesen alkalmazkodva az előadás igényeihez.

A hang tisztaságának megőrzése többszintű gerjedés védelemmel


Konstrukciójából adódóan az akusztikus gitár rengeteg rezonanciát kelt, ezért hajlamos a mély-frekvenciás gerjedésre színpadi környezetben. A gerjedést számos tényező befolyásolja, beleértve a hangszer típusát, a pickup rendszert, a hangszer elhelyezkedését a hangszórókhoz képest és sok mást. Az AD-10 fejlett jelfeldolgozása messze túlmutat más Preamp-ok képességein, többek között azzal a többszintű gerjedés védelemmel, amely maximális hatásfok mellett sem rontja le a hang természetes színezetét.

A védelem első vonalában az AD-10 gerjedésgátló funkciója áll, azzal az új fejlesztésű BOSS technológiával, amely megkeresi és finoman csökkenti a gerjedésért felelős frekvenciát. Ezzel együtt az átfogó hangzás mindig kiegyenlített marad, ami elengedhetetlen a természetes akusztikus gitárhanghoz. Igazán problémás helyzetekben az AD-10 két független Notch szűrője is használható. Ezeket be lehet állítani manuálisan vagy működhetnek automatikusan is a háttérben keletkező gerjedések visszaszorításához a játék közben. Ezek a Notch szűrők a gerjedési frekvenciát és annak első felharmonikusát szűrik, ráadásul a szűrő mélység is beállítható, ha szükséges és ezáltal minimalizálható a hangra gyakorolt hatása.

Kétcsatornás kialakítás, széles tartományú EQ-val és kivételes hangminőséggel


Az AD-10 két bemeneti csatornájának érzékenysége függetlenül szabályozható, így egyszerre két hangszer számára is beállítható a kívánt hangzás vagy használhatunk két pickup-os hangszert is a jelek összeolvasztásához. Mindkét bemeneten keresztül meleg és tiszta hangzással szólal meg a hangszer, rendkívül alacsony zajszint mellett. Ráadásul a két bement érzékenysége függetlenül állítható be a tökéletesen optimalizált jelfeldolgozás érdekében, különböző pickup típusokhoz.

Mindkét csatornához külön EQ tartozik, négy beállítható frekvencia tartománnyal (beleértve egy parametrikus középtartományt) és egy széles tartományban szabályozható mély-vágó szűrővel. A más Preamp-okban található általános EQ-hoz képest az AD-10 pedál EQ sávjai egyszerre több összekapcsolt paramétert változtatnak, így a hang precízen formálható meg finom potméter forgatásokkal. Ha szükséges, az EQ kiiktatására is lehetőség van, illetve a csatornák fázisának független beállítására is.

Az akusztikus gitárhoz optimalizált, beépített BOSS effektek


A természetes akusztikus gitárhang megőrzését biztosító innovatív funkciók mellett, az AD-10 pazar megszólalású és egyszerűen használható beépített effektek széles palettájával is rendelkezik. Az egygombos kompresszor sokkal többet tud, mint amit első pillantásra kinézünk belőle. A BOSS elismert MDP technológiáját használja az intelligens jelfeldolgozáshoz és ezáltal átláthatóan szabályozza a dinamikát. Az akusztikus gitárosok imádják a Reverb effektet, ezért az AD-10 Ambience effektje három, kifejezetten gitárra hangolt, csúcsminőségű zengető típust tárol. Megtalálható egy Delay is a pedálban standard, modulation és reverse típusokkal, valamint a BOSS híres sztereó Chorus effektjének három variációja is.

Hasznos előadás funkciók akusztikus gitárosoknak


Az AD-10 számos praktikus tulajdonsággal rendelkezik az élő előadásokhoz. A „soft-touch” lábkapcsolókat diszkrét, csendes működére tervezték az akusztikus előadáshoz. Konfigurálhatóak memória választáshoz, effektek ki/bekapcsolásához, a beépített hangoló eléréséhez és más célokra is. Az AD-10 beépített Looper-e egy praktikus eszköz, ami mindig rendelkezésre áll a gyakorláshoz, jammeléshez és kreatív zenei ötletek megvalósításához a színpadon. Az elengedhetetlen Boost funkcióval egyszerűen feltolható a hangerő szólókhoz vagy visszahalkítható a húzósabb „sika” pengetéseknél, és ráadásul állítható vele a hangszín is.

Audió csatlakoztatások és külső vezérlés


Az AD-10 hátlapján egy sztereó XLR jack található, melyről DI jelet küldhetünk egy erősítő rendszerre, valamint egy 6,3mm-es jack színpadi erősítő vagy fejhallgató számára a monitorozáshoz. Az AD-10 előlapján kiválasztható, hogy az effektezett vagy száraz jel legyen elküldve a kimenetekre, illetve meghatározható a két bemeneti csatorna elküldése független kimenetekre. Egy effekt hurok is rendelkezésre áll külső effektek csatlakoztatásához, valamint két lábkapcsoló vagy egy Expression pedál is csatlakoztatható a Looper funkció, hangerő, Tap tempó, gerjedésgátló és más funkciók vezérléséhez. Mindezek mellett az AD-10 funkcionálhat két kimenetes/két bemenetes USB audió interfészként is zenei sávok felvételéhez egy DAW szoftverrel és számítógépről érkező zenék megszólaltatására az AD-10 audió kimenetin keresztül.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Rendelésre, értesítés kérésre
38.900 Ft
Rendelésre, értesítés kérésre
35.900 Ft
Rendelésre, értesítés kérésre
33.900 Ft
Termék címkék: effekt, gitar, multieffekt