Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dobszay László Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 2. (Dobszay László: A hangok világa 2. átdolgozott kiadása)

Ár:
3.200 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Kisvárda üzletben: Raktáron
Nyíregyháza üzletben: Raktáron
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 18.
Cikkszám: 7091
Gyártó: EMB
Gyártó cikkszám: 20027
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Facebook Rajongók

Leírás

Dobszay László: Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 2.

Dobszay László: A hangok világa II. átdolgozott kiadása

nyomtatott és interaktív digitális kiadás

Átdolgozta Szigetiné Horváth Zsuzsa, Papp Károlyné

Hangszer/letét: Szolfézs, Ének

Műfaj: Szolfézs, zeneelmélet

Nyelv: magyar

Terjedelem: 306 oldal

Formátum: 23,8 x 16,3 cm

Első megjelenés: 2021. augusztus

Kiadó: Editio Musica Budapest Zeneműkiadó

Katalógusszám: 20027

ISMN: 9790080200278

Többéves munka eredményeként jelenik meg az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 2. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása. A Szolfézskönyv zeneiskolásoknak kötetei Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszik befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert. Jelen kötet a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötetének folytatása.

A tankönyv két részből áll; mindkét rész anyaga három évszakra (ősz, tél, tavasz) oszlik. A két részt párhuzamosan kell használni. Az I. rész új stílusú pentaton, vendéghangos pentaton, eol, összhangzatos és dallamos moll, valamint dúr népdalokat és hozzájuk tartozó olvasópéldákat, feladatokat, illetve ismeretanyagot ad. Ehhez csatlakozik évszakonként egy-egy műzenei blokk, amely főképpen a hangnemismeretet, a kottaolvasást gyakorló, az abszolút rendszer megismerését szolgáló zenei anyagot – elsősorban barokk táncokat – tartalmaz. A II. rész gyakorló- és készségfejlesztő feladatokat kínál az I. rész zenei ismereteinek elmélyítéséhez, valamint válogatási lehetőséget biztosít a tanárnak az órai munkához. A könnyebb használhatóság végett az I. rész feladatainál megadjuk a II. rész kapcsolódó feladatainak sorszámát.

Figyelembe véve a mai gyerekek feladatait és a zeneiskolai szolfézsoktatás jelenlegi lehetőségeit, az eredeti könyv anyagát részint csökkentettük, részint kiegészítettük olyan feladatokkal, amelyek a szolfézs- és a hangszeroktatás kapcsolatát erősíthetik. Így került a kötetbe egy csokorra való új műzenei szemelvény, továbbá számos ritmus-, hangköz- és hangzatgyakorló példa, valamint a tanult dalokhoz, műzenei részletekhez szorosan kapcsolódó zenehallgatási anyag.

A kötet teljes tartalma digitális tananyagként is elérhető. Itt az írásbeli feladatok egy részét online lehet megoldani, s a megoldásokat a feladatok alatt található ellenőrző sávra kattintva ellenőrizni is lehet. A digitális tananyag további többlete a nyomtatott kiadáshoz képest, hogy tartalmazza a zenehallgatási anyag és a diktálási feladatok hangfelvételét. A digitális kiadás diák- és tanári változatban elérhető el; az utóbbi a könyv tanításához szükséges Tanári útmutatót is magában foglalja.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Termék címkék: Állvány, Kotta, Kottapult, Szolfézs