Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Roland BC TC-NY Blues Cube New York Blues Tone Capsule

Ár:
65.900 Ft
Elérhetőség: Rendelésre, értesítés kérésre
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. március 05.
Gyártó: ROLAND
Kisvárda üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Nyíregyháza üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

J, DINAMIKUS BLUES CUBE ERŐSÍTŐ HANGZÁS


A new yorki gitáros, Oz Noy, együttműködésével fejlesztett New York Blues Tone Capsule egy újabb kifejező hangzással gazdagítja a Blues Cube erősítő sorozatot. Az amerikai gyökerű tweed sound alapvető jellegzetességeinek megtartása mellett, a Blues Cube erősítők mostantól az "A" osztályúként is gyakran emlegetett, hagyományos britt EL84 kombó hangzással is képesek megszólalni. Alacsony hangerő mellett a Clean csatorna hangzása lágyabb és tisztább, a hangerő kitekerésével viszont egyre több torzítás tapasztalható. A Crunch csatornával pedig tömörebb hangzásra válthatunk, hangsúlyos középtartománnyal a rock kíséretekhez vagy vaskos szólókhoz. A dinamikus és sokoldalú New York Blues Tone Capsule egy különleges tonális fúziót hoz létre New York sokrétű zenei irányvonalainak beolvasztásával.

“A csöves erősítőkben mindannyian a kompressziót szeretjük, mivel ez tartja mozgásban a hangot. Ez itt nagyon is megvan. Hibátlanul.”—Oz Noy

Kompatibilis erősítők: Blues Cube ArtistBlues Cube Artist212Blues Cube Stage, és Blues Cube Tour.

SPECIFICATIONSAccessoriesOwner’s manual
Protection CoverApplicable ModelsBlues Cube Artist
Blues Cube Artist 212
Blues Cube Stage
Blues Cube TourSIZE AND WEIGHTWidth29 mm
1-1/8 inchesDepth29 mm
1-1/8 inchesHeight50 mm
2 inchesWeight15 g
1 oz
Karakteres hangzások Oz Noy közreműködésével

New York City hosszú ideje olvasztótégelye a különböző zenei stílusoknak, és ezt mi sem jellemzi jobban, mint Oz Noy jazz, blues és rock elemeket ötvöző zenéje. A Roland mérnökök a Blues Cube Artist és Stage erősítők fejlesztése közben léptek először kapcsolatba Ozval, és az ő javaslatai mentén alakították ki az említett erősítők Crunch hangzását. A Blues Cube Tour-t és a 410-es hangládát is Oz tesztelte a piacra kerülésük előtt, és nagyon elégedett volt a hangzással, az áttekinthető effekt loop-okkal és a könnyen szállítható konstrukcióval.

A New York Blues Tone Capsule kapcsán a Roland ismét Oz segítségét vette igénybe a színpadi hangzás és zenei kifejezés tökéletesítéséhez. A híres new yorki Germano stúdióban a gitáros kedvenc Stratocaster gitárját használta és fáradhatatlanul dolgozott együtt a Roland mérnökökkel a hangzás minden apró részletének kicsiszolásán a saját elképzelései szerint. Végül Oz egy Blues Cube Tour fejjel tesztelte az új hangkapszulát egyik megszokott Greenwich Village koncertjén, és rendkívül elégedett volt a végeredménnyel.

“Pont úgy reagál, mint egy csöves erősítő" - mondja Oz "Tökéletes játékérzet és megfelelő kompresszió. Teljesen közvetlen. Nagyon jól működik együtt a hangszerrel, és ennél nagyobb erénye nem is lehet egy gitárerősítőnek. Ha ez nincs, képtelenség kézben tartani a játékot. Mert nem csak a hangzás fontos, hanem a játékérzet is. A gitár és erősitő közötti valódi kapcsolat. Mindannyian a kompressziót szeretjük a csöves erősítőkben, mivel ez tartja mozgásban a hangot. Ez itt nagyon is megvan.

Oz elmondta azt is, hogyan működik együtt az erősítő és hangkapszula pedálokkal. “Nagyon fontos számomra, hogy az erősítő jól reagáljon a pedálok használatára, mivel a szóló hangszíneim legtöbbjéhez külön pedálokat használok" - mondja Oz. "Fontos, hogy a pedál ne nyomja el túlzottan az erősítőt és ne szorítsa háttérbe. Kell egy olyan pont, ahol még kihajtott állapotban is tiszta marad a hang. Ez itt megvan, ami nagyszerű dolog.”

Az EL84 csövekkel ellátott, klasszikus britt kombó erősítők inspirációja nyomán a New York Blues Tone Capsule hordozza minden karakterisztikáját ezeknek az erősítőknek, beleértve a tiszta megszólalást, lágy csöves torzítást és határozott jelenlétet, amely minden zenekari összeállításból kiszól. A Blues Cube nagy kiterjedésű Gain és Tone szabályzása lehetővé teszi a gitárosok számára olyan hangzások kitekerését is, amelyekkel a Blues Cube eredeti tweed ihletésű középtartománya és torzítása is beolvasztható a hangzásba.

A New York Blues Cube Tone Capsule a Blues Cube Artist, Blues Cube Artist212, Blues Cube Stage és Blues Cube Tour erősítőkkel kompatibilis. Oz elsősorban a Tour fej és 410-es hangláda kombinációját részesíti előnyben. "Egyszerűen szeretem ezt a hangládát” - mondja Oz. “Tényleg nagyon nagyot szól. Nagy rajongója vagyok azoknak a régi vintage erősítőknek, amelyek négy 10"-os hangszórón keresztül szólnak. Ez hatalmasat szól, és én pont ezt szeretem benne".
Tone Capsule bővítés: A Blues Cube erősítő hangjának azonnali testreszabása

A Roland innovatív Tube Logic technológiájának köszönhetően, a Blues Cube erősítő sorozat tökéletesen adja vissza a klasszikus csöves erősítők inspiráló hangját és játékérzetét. A Tube Logic technológia számos előnye közül az egyik, hogy az erősítő hangzása azonnal megváltoztatható a Tone Capsule foglalat jóvoltából. A világ legkiválóbb gitárosainak együttműködésével fejlesztett Tone Capsule sorozattal egyszerűen valósítható meg a rájuk jellemző, személyes hangzás és játékérzet.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: elektroncsovek