Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Roland BC TC-RF hangkapszula

Ár:
96.900 Ft
Elérhetőség: Rendelésre, értesítés kérésre
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. január 28.
Gyártó: ROLAND
Kisvárda üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Nyíregyháza üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Robben Ford Blues Cube Tone Capsule

JELLEGZETES BLUES ÉS FÚZIÓS HANGZÁSOK A BLUES CUBE ERŐSÍTŐ SOROZATHOZ


A Robben Ford Tone Capsule a blues és fúziós műfajban népszerű gitáros jellegzetes sound-jaival egészíti ki a Roland Blues Cube erősítőket. A hangkapszula egy módosító áramkör, amely pár másodperc alatt csatlakoztatható a Blues Cube erősítőhöz, és máris megszólalnak Robben Ford népszerű gitárhangzásai. A Roland mérnökök és a gitáros szoros együttműködésének köszönhetően, sikerült a Clean és Crunch csatornák hangzását tökéletesen Ford elképzeléseihez hangolni.

“ Szeretem az egyenes és sallangoktól mentes gitárhangot. Szinte hihetetlen, hogy ez a Tone Capsule mennyire tökéletesen adja vissza az általam elképzelt hangzást”—Robben Ford

Kompatibilis erősítők: Blues Cube ArtistBlues Cube Artist212Blues Cube Stage, és Blues Cube Tour.

PECIFICATIONSAccessoriesOwner’s manual
Protection CoverApplicable ModelsBlues Cube Artist
Blues Cube Artist 212
Blues Cube Stage
Blues Cube TourSIZE AND WEIGHTWidth29 mm
1-1/8 inchesDepth29 mm
1-1/8 inchesHeight50 mm
2 inchesWeight15 g
1 oz
Páratlan hangzás, Robben Ford személyes közreműködésével

A dinamikus és kifejező játékstílusáról és gitárhangzásairól ismert Robben Ford rendkívül népszerű a gitárosok körében. Robben hosszú évek óta egy kiváló, saját elképzelései alapján felépített csöves erősítőt használ, ami tökéletesen adja vissza a rá jellemző testes Clean és érzékeny Lead hangzásokat. “Első osztályú hangzás" - mondja Robben. “Jó hangzás nélkül, nincs következő lépés. Tényleg ez az alapja mindennek, amit csinálok”.”

A Roland otthonában látogatta meg a gitárost, hogy bemutassa a Tone Capsule koncepciót. Az erősítő tesztelése és a lehetőségek latolgatása közben, Robbent nagy izgalommal töltötte el a projektfejlesztés gondolata. Az első találkozás alkalmával a Roland mérnökök nagy figyelmet fordítottak Robben játéktechnikáira, valamint az ideális gitárhangzással és az erősítő játékérzetével kapcsolatos gondolataira. Ennek alapján készítették el Tone Capsule prototípusát, majd megszerveztek egy újabb találkozót egy los angelesi stúdióban, ahol további egyeztetésekre és finomításokra került sor.

Az utolsó simításokat az USA-ban, Robben keleti parti turnéja közben végezték. Itt végre koncert hangerő mellett is tesztelhették Blues Cube erősítőket. Robben 1960-as Telecaster és Les Paul gitárján játszott és a turné hangmérnökeivel együttműködve alakították ki a Blues Cube erősítők végső hangzását a gitáros ízlésének megfelelően. Különös figyelmet fordítottak a hangindítás karakterisztikákra és a hangzás kiegyenlítettségére, valamint arra, hogy a Clean csatorna pontosan Robben elképzelése szerint reagáljon a torzító pedálokra.

A turné végén a csapat ismét összeült Los Angelesben a Tone Capsule végső hangzásának teszteléséhez, ahol Robben nagy örömmel nyugtázta az eredményt: “Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Számomra a hangzás letisztultsága minden szituációban sarkalatos pont. Szeretem az egyenes és sallangoktól mentes gitárhangot. Szinte hihetetlen, hogy a Tone Capsule mennyire tökéletesen adja vissza az általam elképzelt hangzást”.

“Úgy gondolom, hogy e téren a lehető legmesszebbre jutottunk. “Nem tudom, mit tehetnénk még hozzá. És ráadásul mindez most a solid-state technológia segítségével valósult meg, miközben én egész életemben valódi, csöves erősítőkön játszottam. A végére tényleg olyan közel kerültünk az általam elképzelt hangzáshoz, hogy szinte el sem hiszem. Mintha a háttérben igazi csövek működnének, a maguk utánozhatatlan hangzásával. A Roland most ismét előrukkolt valamivel, ami több mint meggyőző".

A Robben Ford Blues Cube Tone Capsule a Blues Cube Artist, Blues Cube Artist212, Blues Cube Stage és Blues Cube Tour erősítőkkel kompatibilis. Robben kedvenc Blues Cube erősítője az Artist212 modell, ami egy kombó erősítő 2db 12”-es hangszóróval és 85W kimeneti teljesítménnyel.
Tone Capsule bővítés: A Blues Cube erősítő hangjának azonnali testreszabása

A Roland innovatív Tube Logic technológiájának köszönhetően a Blues Cube erősítő sorozat tökéletesen adja vissza a klasszikus csöves erősítők inspiráló hangját és játékérzetét. A Tube Logic technológia számos előnye közül az egyik, hogy az erősítő hangzása azonnal megváltoztatható a Tone Capsule foglalat jóvoltából. A Roland a világ legkiválóbb gitárosaival szorosan együttműködve, folyamatosan bővíti Tone Capsule sorozatát a Blues Cube erősítők hangjának egyszerű testreszabásához, az adott művész egyedi sound-jának és játéktechnikájának megfelelően.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: elektroncsovek