Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Roland Blues Cube Tour erősítő fej

Ár:
506.900 Ft
Elérhetőség: Rendelésre, értesítés kérésre
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. február 01.
Gyártó: ROLAND
Kisvárda üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Nyíregyháza üzletben: Rendelésre, értesítés kérésre
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Élvonalbeli stack erősítő, gazdag és dinamikus hangzással

 

Színpadra termett 100W-os erősítő fej autentikus csöves hangzással és játékérzettel.

Különálló CAB410 nyitott hátú láda, 4db egyedi 10"-os hangszóróval és népszerű formavilág az impozáns színpadi megjelenéshez.

A Roland mindenre kiterjedő Tube Logic koncepciója biztosítja a híres, jól beállított Vintage csöves erősítők interaktív hangzásbeli viselkedését, beleértve az előerősítő és végfok csövek torzítási karakterisztikáit, a tápegység kompresszióját és így tovább.

Független Clean és Crunch csatornák, plusz egyedi Dual Tone mód a csatornák keverésére, új hangzások eléréséhez

Master hangerő, három-sávos EQ és Presence vezérlés, plusz Boost és Tone kapcsolók mindkét csatornán

Négy-állású teljesítmény szabályzás (0.5 W, 15 W, 45 W, Max), mellyel bármilyen hangerőn kihajtott hangzás érhető el

Stílusos, modern megjelenés, Vintage kisugárzással

Lenyűgöző hangminőség, ami helytakarékos kialakítással és könnyű súllyal párosul az egyszerű mozgatáshoz és szállításhoz

USB kimenet a jó minőségű számítógépes felvételekhez

Opcionális GA-FC lábvezérlő a Channel Select, Dual Tone és EFX Loop vezérléséhez

Zenei, kiváló érzékenységű erősítő, Tube Logic technológiával


Meleg, harapós, érzékeny, dinamikus, alkalmazkodó… általában ilyen és hasonló szavakkal jellemzik a gitárosok kedvenc, csöves erősítőjüket. A Roland Tube Logic-nak köszönhetően, ezek a kifejezések használhatók a Blues Cube Artist 212-re is. A 90-es években megjelent, eredeti, első-generációs Blues Cube erősítőinek hangzása jelentős fejlődésen ment keresztül, ezáltal a mai Tube Logic pontosan és minden apró részletre kiterjedően reprodukálja a klasszikus csöves cuccok interaktív viselkedését, és biztosítja azt a bizonyos varázs-tényezőt, mely által egy gitárerősítő egy egyszerű hangrendszerből igazi élő, lélegző hangszerré változik. Kiváló játékérzet, rendkívüli dinamika, vastag hangzás, természetes kompresszió, stb. – minden, amit szeretünk a jól beállított vinatge, csöves erősítőkben, az megvan a Blues Cube-ban is.

Kompakt, nagy teljesítményű stack erősítő


A 100W teljesítménnyel felfegyverzett Blues Cube Tour fej a legnagyobb koncerteken is megállja a helyét és elegendő erőt, presence-t és headroom-ot biztosít. A hozzá tartozó 4x10-es láda a Tube Logic hangzás tökéletes megszólaltatására tervezett, 4db 10 inches hangszórót rejt magában a kiegyenlített, nyitott és erőteljes hangzás érdekében. A nyárfa furnérlemezből készült, nyitott hátú láda, gazdag akusztikai rezgéseket és életteli hangzást biztosít.

Clean, Crunch és Dual Tone


A Blues Cube Tour két független csatornával rendelkezik — az egyik a tiszta, a másik a crunch hangzáshoz. Mindegyik csatornához külön Boost és Tone kapcsolók tartoznak a hangkarakter formálásához. A Clean (tiszta) csatorna egyetlen hangerő szabályzójával, természetes, csöves, telt hangzást tekerhetünk be, minél feljebb tekerjük, annál inkább harap az erősítő. A Crunch csatorna esetében külön Gain szabályzó található, mellyel a torzítás mértékét állíthatjuk be. Egyetlen gomb megnyomásával elérhető a különleges Dual Tone mód, mellyel összekeverhetjük a tiszta és crunch csatornákat, és különleges gazdag hangzást kapunk. Továbbá a Blues Cube, éppúgy, mint a csöves erősítők imádja a kispedálokat, így bátran elé köthetjük kedvenc Gain pedáljainkat.

Vastag, nyitott hang, bármilyen hangerőnél (Power Control)


Minden csöves erősítőt használó gitáros tudja, hogy csak magas hangerőnél, a végfok csövek kihajtott állapotában énekel igazán az erősítő. Ennek egyetlen hátulütője, hogy oltári nagy hangerőhöz jutunk, ami igazából csak nagyszínpadra való - perszer ez soha nem tartotta vissza a gitárosokat: a gitár legyen hangos! A Tube Logic-nak köszönhetően a Blues Cube autentikusan adja vissza azt a komplex torzítás karakterisztikát, mely a végfok csövek és kimeneti trafó kölcsönhatásából ered, és ami által az összhangerő növelésével a hangzás egyre gazdagabbá, a játékérzet pedig egyre dinamikusabbá válik. A Blues Cube változtatható teljesítmény szabályzójával viszont elérhetjük ugyan ezt a zenei, kihajtott sound-ot, bármilyen szituációban, alkalmazkodva a környezethez, lehet az próbaterem, zenei klub vagy akár stúdió.

A Blues Cube modern felfogása kiküszöböli a színpadi használatra is elegendő teljesítményű csöves erősítők két legnagyobb hátulütőjét - a csöves erősítők elképesztően nehezek, ki vannak téve a rezgésekből fakadó meghibásodásnak és a kiváló állapot fenntartása érdekében gyakori csőcserét és egyéb karbantartást igényelnek. Ezzel szemben a Blues Cube gyakorlatilag nem igényel karbantartást, valamint úgy lett kialakítva, hogy minden olyan ponton csökkentsük a súlyát, ahol ezzel nem befolyásoljuk a hangzást. A Blues Cube igazi csöves hangzást biztosít, ugyanakkor könnyen pakolható és nem kell aggódnunk a csövek állapota miatt!

Effektek, lábkapcsoló, és direkt felvétel készítés USB-n keresztül


A Blues Cube Tour tartalmaz egy beépített zengetőt és két effekt loop-ot, bármilyen külső effekt csatlakoztatásához. A hátlapon pedig található egy lábkapcsoló aljzat, ami lehetővé teszi a csatornák váltását, valamint a Dual Tone mód és két effekt loop-ok ki/bekapcsolását egy külön megvásárolható lábkapcsolóval (GA-FC lábvezérlő). Az USB aljzaton keresztül pedig közvetlenül felvehetjük a Blues Cube Tour vastag hangját, kedvenc számítógépes stúdió szoftverünkbe.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: fej, gitarerosito