Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Balogh Sándor A magyar népi furulyajáték alapjai

Ár:
2.900 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Kisvárda üzletben: Elfogyott- (Kérj értesítést)
Nyíregyháza üzletben: Raktáron
Szállítási díj: 1.690 Ft
Várható szállítás: 2023. december 06.
Cikkszám: 6334
Gyártó: NINCS MEGJELENÍTVE
Gyártó cikkszám: 979/2835
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Facebook Rajongók

Leírás

Balogh Sándor: A magyar népi furulyajáték alapjai

Az Óbudai Népzenei Iskola kiadványa.

A gyermekdaloktól a furulyás táncdallamokig.

Napjainkra számos művészeti iskolában tanulható a népi furulya, amelynek népszerűsége egyre nő. A „Magyar népi furulyajáték alapjai” című tankönyv kifejezetten azok részére készült, akik most szeretnék elkezdeni a népi furulya tanulását és több éven keresztül folytatni is kívánják. Kitartó gyakorlással a gyermekdalok tanulásán keresztül vezethet az út az egyszerűbb népdalok furulyaszerű díszítőelemeinek megértéséhez és elsajátításához, majd ezt követően az olykor bonyolultabbnak látszó dallamfordulatok stílushű megszólaltatásához. Ehhez nyújtunk bőséges dallamanyagot írott és hangzó formában. 

A kötet használata nincs életkorhoz kötve, azonban célszerű 2-3. osztályos korban elkezdeni. Megfelelő gyakorlással két év alatt eljuthat a növendék a kötet II. részében található hagyományos furulyás dallamokig. Ez a furulyatanulás azon szintje, amikor a tanuló már önállóan eldöntheti, melyik furulyás dialektus anyagával kíván mélyrehatóbban foglalkozni. Az egyes tájegységek hagyományos furulyás dallamaiból itt csak ízelítőt adunk, azok teljesebb megismeréséhez a korábban megjelentetett – a szakirodalomban felsorolt – furulyás kiadványokat ajánljuk. 

A hangzó melléklet használata nélkülözhetetlen, különösképpen a gyermekdalokat követő fejezetekben. A hangzó melléklet sokkal beszédesebb, a kottakép sok esetben csak a dallamváz száraz megszólaltatására elegendő. A hallás utáni daltanulás során a jellemző stílusjegyek könnyebben elsajátíthatók.

Bízom abban, hogy tankönyvem felkelti az érdeklődést a hagyományos furulyajáték iránt és megfelelő alapot ad a különböző furulyás dialektusok zenei anyagának, technikáinak és stílusjegyeinek mélyebb megismerésére. 

Balogh Sándor


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Termék címkék: citera, kotta, pengetos